Tim Art DOO
 
Početna
O nama
SUGRAS
Reference
Proizvodni program
Korisne adrese
Kontakt
Novosti
Obaveštavamo naše korisnike da od sada, našu prezentaciju mogu pregledati i na domenu timart.rs i timart.co.rs
 
Registracija

Zaboravili ste lozinku?
Nemate nalog? Napravite nalog
Mailing lista

Budite informisani na vreme. Prijavite se na našu mailing listu.


Ko je sa nama?
Početna arrow O nama
   
O nama

Preduzeće „Tim Art“ izvodi radove sa radnicima koji su u stalnom radnom odnosu. Samim tim to nam daje veliku prednos u odnosu na konkurentne firme pogotovu u samoj ozbiljnosti i odnosu prema radnom zadatku. Pored toga radnik prolazi kompletnu obuku „montažera suve gradnje“ koja se obavlja u okviru samog preduzeća. Sama obuka se sastoji iz teoretskog i praktičnog dela . Svi radnici su takođe obučeni za pravilan i zdrav rad poštujući važeće propise iz oblasti Zaštite na radu.

U saradnji sa proizvođačima repromaterijala organizujemo predavanja sa praktičnom primenom sistema ne samo za naše radnike nego i za sve zainteresovane građane grada Čačka

Pored toga u saradnji sa „Tehničkom školom“ iz Čačka vršimo praktičnu obuku učenika smera „montažer suve gradnje“. ( i dosada naši đaci su dva puta osvojili prvo mesto na takmičenju škola koje se održava svake godine )

O TRŽIŠTU

Na našem tržištu imamo dosta nedefinisanu i nestandardizovanu situaciju. Sa jedne strane imamo inostrane proizvođače repromaterijala koji proizvode i isporučuju repromaterijal visokog kvaliteta usklađen prema standardima zemlje iz koje potiču ( Knauf, Rigips, Lafarge, Protektor, AMF ... ) i njihov kvalitet je neosporan, dok na drugoj strani imamo domaće i strane proizvođače koji proizvode repro materijal sličnog vizuelnog izgleda kao renomirane firme a kvaliteta daleko ispod zadovaoljavajućeg. Osnovni razlog leži u ceni. Na našem tržištu cena je prevladavajući faktor.

Sama ekonomska kriza koja vlada kod nas, sukobljeni sa dugogodišnjom izolacijom i svim drugim problemima koji smo kao država imali dovela je do pojave priučenih i samoukih majstora koji ne samo da koriste nestandardni repromaterijal nego i nepropisno ga ugrađuju. Ako sve to spojimo sa dosta prisutnim radom „na crno“ ( jedna SZR radnja preko koje radi i preko 10 radnika od kojih je samo vlasnik prijavljeni radnik) dobijamo : loše izvedene objekte sa kratkim upotrebnim rokom urađenim za nisku cenu. Takvi poslovi ne samo da kvare opšti utisak o samom izvođaču već i jedan kompletan utisak o samoj vrsti radova.

Na jedan detalj bi skrenuli pažnju:

      Sisteme suve gradnje ne čini samo gipskarton ploča, već i kako samo ime kaže jedan kompletan sistem koji se sastoji od:

  • Gipskarton ploča adekvatne deljine i vrste ( obična, vlagootporna, protivpožarna ......)

  • Kačećih elemenata i njihovo fiksiranje za nosivu konstrukciju

  • Metalna potkonstrukcije sa pravilnim raspored iste u zavisnosti koji sistem se koristi

  • Nivo završne obrade spojeva gipskarton ploča

  • Primerenih ugradnih elemenata i propisana ugradnja istih ( revizioni otvori, svetiljke ...)

          Primera nestručne suve gradnje imamo dosta ne samo kod nas u Srbiji nego i po svetu. Ali jedan slučaj kod nas je ostao zapanćen, ne po padu plafona nego po izjavi za štampu koja je data:

 • Plafon na „Dečijem dispanzeru“ u Čačku pao je zato što je medicinska sestra otvorila prozore i napravila promaju !  ( Komentar je suvišan !!!)

Za sve one koji se odluče za suvu gradnju, osnovi saveti su dakle, da se ne rukovode niskom cenom, da traže detaljnu specifikaciju materijala koji izvođač namerava da ugradi, ali i da potraže stručno mišljenje.

Zbog gore navedenih problema nastala je „ Srpska asocijacija izvođača suve gradnje“ – (SUGRAS)

Srpska asocijacija izvođača suve gradnje – SUGRAS postoji od 2007. godine sa sedištem u Beogradu u Jurija Gagarina 231, lokal 309.
- Udruženje je osnovano sa ciljem afirmacije suve gradnje ali pre svega kao telo koje će se zalagati za uvođenje normativa i standarda iz ove oblasti gradnje u Srbiji, budući da smo jedna od retkih zemalja koja to još uvek nema.
 

PREDUZEĆE ZA PROIZVODNJU, PROMET I USLUGE

"Tim Art" DOO Čačak

Aleksandra Savića br. 5 032/351-294